Багаторічні традиції виготовлення найсмачнішого в світі сала, сири з екологічно чистого коров’ячого та козячого молока, продуктовий шопінг на колоритному білоцерківському ринку, екскурсія на еко-ферму, вечеря в арт-кафе з дегустацією живого пива – все це вас чекає під час дегустаційного туру “Сало, сир і пиво” . Це буде найсмачніший день.
Дата: За запитом, в будь-який день
“Ми за сало все купимо” – Леонід Кравчук
Перший президент України знав, про що говорив. Сало самі українці називають неофіційною національною валютою. Трохи більше години в дорозі, і ви в Білій Церкві – місті, де роблять найякіснішу “грошову одиницю” – дуже смачне сало. Тутешні традиції виготовлення цього споконвічно українського продукту налічують сотні років: тут знають, як правильно його засолити, скільки витримувати, а обсмажують, запікають і коптять за особливими рецептами, і воно виходить ніжним, ароматним, з тоненькою шкіркою – такий смакоти ви не скуштувати більше ніде .
“А чи не час нам підкріпитися?” – Вінні Пух
На білоцерківському ринку ви зможете купити сальце, попередньо спробувавши різні сорти – тут продавці не скупляться на частування, та й поторгуватися люблять, так що сміливо “збивайте” ціну. Далі ваш шлях – на еко-ферму в околицях Богуслава. “Добра ферма” прославилася виготовленням сирів, які роблять з молока кізок і корівок, вирощених на фермі. Бринза, солодкі сири з сухофруктами, тверді сири з оливками, спеціями, горіхами, сир – все дадуть спробувати. Покажуть і технології виготовлення сирів, по завершенні екскурсії ви зможете придбати продукти.
“Я вимагаю продовження банкету!” – Іван Васильович
Після повернення до Білої Церкви вас чекає обід, плавно переростає в вечерю. Пригощає арт-кафе “Старе місто”, що прославилося старовинним інтер’єром, національною кухнею, а також власною пивоварнею. Тут ви продегустуєте кращі сорти пива, скуштувати наливки і настоянки власного виробництва – хріновуху, слив’янку, калганівку. А страви тут якісь – пальчики оближеш! Їх готують в печі на відкритому вогні з кращих продуктів від місцевих виробників.
Програма туру
8:00 – виїзд з Києва
Прибуття в Білу Церкву, відвідування Критого ринку (м’ясний павільйон, сирна розкладка “Лісовий ферми”).
Переїзд в Богуслав. Огляд ландшафтного парку “Богуславль”.
Переїзд в Івки, відвідування фермерського господарства “Добра ферма”.
Повернення до Білої Церкви, відвідування арт-кафе “Stare Misto”.
20:00 – повернення до Києва.
Додаткова інформація
Тривалість: 1 день
Початок: 8:00 Київ, ст.м. “Теремки”
Вартість для 1 чол .: 510 грн.
У вартість входить:
- проїзд;
- екскурсійний супровід;
- вхідні квитки на “Добру ферму”;
- дегустація сирів на “Доброї фермі”.
У вартість не входить і оплачується додатково:
- обід, дегустація пива і настоянок в арт-кафе “Stare Misto”
Де проходить
Маршрут: Київ – Біла Церква – Богуслав – Івки – Біла Церква – Київ