Купання в термальному басейні, дегустація вин, буйволиного сиру і закарпатських страв, прекрасні гірські панорами і місцеві визначні пам’ятки – унікальна дерев’яна церква, музеї і пам’ятники. Дуже насичена дводенна програма туру охоплює найцікавіші, видовищні і смачні місця Закарпаття.
Під час туру ви побачите:
- старовинний дерев’яний храм – церкву св.Михаїла – шедевр архітектури і пам’ятку Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО;
- панорами гірських хребтів з перевалу, висотою 793 метри;
- 10 музеїв, 20 пам’ятників і 50 відомих історичних місць – і все це в одному селі.
Ви дізнаєтеся:
- яким мистецтвом славляться бойки – народність, що живе серед гір біля річки Ужок;
- чому популяція буйволів потребує відродження і що для цього роблять місцеві ентузіасти;
- чим багата мінеральна вода з джерела в селі Сойми, яка не має аналогів в світі.
В цей тур варто поїхати для того, щоб:
- продегустувати 15 автентичних закарпатських страв;
- скупатися в термальному басейні;
- заглянути у винні підвали XVI століття – в найстарішому і найбільшому центрі виноробства на Закарпатті.
Дата: За запитом, в будь-який день
Програма туру
1 день: виїзд зі Львова (08:00) – Ужок (огляд церкви і дегустація мінеральної води) – Перечин (обід-дегустація 15 автентичних закарпатських страв з Гудаками) – Барвінок (купання в термальному басейні) – середнє (дегустація вин) – Берегівський р-н (садиби сільського туризму, поселення о 21:00, вечеря).
2 день: сніданок і виїзд (08:00) – Виноградів (дегустація сиру на буйволяче фермі) – Синевирський перевал (огляд карпатських панорам) – Колочава (огляд музеїв і обід-забава зі сценками з життя горян) – Сойми (дегустація унікальної мінеральної води) – Львів (повернення о 23:30).
Додаткова інформація
Вартість: 895 грн.
У вартість входить: проїзд на комфортабельному автобусі, проживання, супровід гіда-екскурсовода, екскурсійне обслуговування на туристичних об’єктах, страхування на час поїздки.
У вартість не входять і додатково оплачуються: харчування, вхідні квитки на туристичні об’єкти.
– Дітям до 12 років (включно) знижка від загальної вартості туру 80 грн. / Чол.
Вартість вхідних квитків:
– термальний басейн “Золота гора” (2 години): загальний – 250 грн, діти ростом до 150 см – 75 грн, діти ростом до 110 см – безкоштовно;
– дегустація вин на винзаводі «Леанка»: 100 грн., Екскурсія без вживання вина – 50 грн .;
– дегустація буйволячі і овечих сортів сиру: загальний, студентський, учнівський – 65 грн .;
– Етнографічний музей-скансен «Старе село» і Музей історії залізниці «Колочавська вузькоколійка», Філія музею лісу і сплаву «Колочавський бокораш»: загальний – 50 грн., Пенсіонери, студенти – 40 грн., Школярі – 25 грн .;
– частування, забава з музикантами і сценки з життя горян в колочавської корчмі “Трембіта” (в меню входять: сало, сир, часник, огірок, хліб, весела карпатська водичка): дорослі – 70 грн. / Чол., Діти – 35 грн ./чел.
Проживання: в затишних садибах сільського туризму Берегівського району зі зручностями, номери: 2-х і 3-х місні.
Харчування:
Сніданок в 1-й день – можна поснідати вдома або взяти з собою бутерброди, щоб перекусити під час стоянок.
Обід в 1-й день – відбудеться в корчмі «Підкова» м.Перечин у вигляді обіду-дегустації, під час якого Ви насолодитеся найцікавішими карпатськими стравами. Пропоноване меню:
– шовдарь (копчений свинячий окіст),
– попрігашка (три види сала), керезет (сирна намазки),
– пікниці (домашня ковбаса),
– смакоту (парадічкі (помідори), огірочки, гливи, капуста),
– заправлена пасоля (суп з квасолі, заправлений сметаною),
– банош, страпачки з грибною омачкой (картопляні галушки з підливою),
– печені на вогні Кромплі (печена картопля)
– товчена пасоля (квасоля з засмажкою)
– свіжина по-домашньому, гурка (ковбаса з начинкою),
– палачинка з лекваром (млинець з повидлом),
– сливовиця (весела закарпатська водичка), хліб, узвар.
Вартість -150 грн. / Чол.
Вечеря в 1-й день – в садибах після поселення, складається з страв угорської національної кухні: бограч-гуляш, Дісней-перкельт (тушковане м’ясо свиняче), торгоня (домашні макарони особливого приготування), солодощі, вино / палінка, компот. Вартість – 70 грн. / Чол.
Сніданок у 2-й день – в садибах, пропоноване меню: ковбаса, сир, лангош з джемом (схожі на оладки), масло, хліб, кава / чай. Вартість – 50 грн. / Чол.
Обід в 2-й день – відбудеться в кафе села Колочава та складається з страв місцевої кухні: суп грибний, ріплянка з м’ясом, салат, компот, хліб. Вартість – 100 грн. / Чол.
Де проходить
Маршрут: Львів – Ужок – Перечин – Барвінок – Середнє – Берегівський р-н – Виноградів – Синевирський перевал – Колочава – Сойми – Львів