Гастрономічний тур: кулінарне Закарпатті (2 дні)

Економте час на відпочинок: бронюйте, оплачуйте онлайн і отримуйте швидке підтвердження і електронні квитки на свій e-mail.
від 1960грн.
переглянути способи оплати >
ГАРАНТІЯ НИЗЬКИХ ЦІН
За запитом, в будь-який день

Думаємо «гастрономічний тур» – розуміємо Закарпатську область. Багата історія краю не могла не відбитися на кулінарні традиції.

Що таке «гуцульська віагра», гомбовці, кремзлики, палачінта, леквар, чулек? Звідки в місцевій кухні типовий французький делікатес – жаб’ячі лапки? Все це можна буде не тільки дізнатися, а й спробувати!

Дата: За запитом, в будь-який день

Програма туру

1 день

Прибуття в Ужгород о 12:00 (рекомендовані поїзда з Києва № 81, з Харкова № 17). Зустріч з гідом і збір групи на залізничному вокзалі.

Вас чекає прогулянка по Ужгороду «Унгвар – кулінарна столиця» . Ви відвідаєте з екскурсією середньовічний Ужгородський замок і Музей архітектури і побуту, який знаходиться поруч в самій Відьминою ямі. Один з перших музеїв під відкритим небом в Україні. Тут можна побачити старі будинки лемків, бойків, а також населення Закарпаття різного достатку.

Після прогулянки по місту вас чекає обід в кафе традиційної чехословацької кухні.

Трансфер і розміщення в готелі.

Потім ми вирушаємо на дегустацію вин в підвал “Шардоне” , який знаходиться в старому центрі міста. Біля входу в зал можна спостерігати винний прес XIX в. Тут ви продегустуєте відомі сорти вин Закарпаття.

Продовження кулінарної прогулянки в одному із затишних кафе Ужгорода, де ви спробуєте різні сорти кави, який люблять пити ужгородці та дізнаєтеся про історію появи кавовій традиції в регіоні. Якщо для вишуканого гурмана цього буде недостатньо, ви зможете самостійно побувати в Майстерні Карамель , де кожні 2 години проводяться майстер-класи з приготування карамелі . Також тут можна придбати солодощі, які вам найбільше сподобалися.

Вечеря в корчмі «Підкова» в Перечині. Ви спробуєте страви закарпатської кухні: домашні солоні огірки, квашену капусту, мариновані гливи, сало. Нашпиговану і копчену свинину. На закуску вас чекає місцевий делікатес – жаб’ячі лапки з самого Тур’я Ремети. Саме це село зарекомендувало себе в нашій країні як центр вирощування і дегустації жаб’ячих лап. Банош зі сметаною і шкварками, бограч-гуляш – густий суп, який за старих часів готували пастухи на багатті. І карпатський десерт – палачінти з домашнім лекваром. За бажанням ви зможете додатково замовити сливовицю від дядька Михайла.

Повертаємося в Ужгород.

2 день

Сніданок у готелі. На сніданок ви спробуєте закарпатські «гомбовці».

Переїзд в Берегово . По дорозі ми з вами заїдемо в селище Середнє, де ви побачите руїни замку тамплієрів . Замок був заснований тамплієрами ще в XII в. і використовувався як пункт пропуску, а також місце розташування невеликих військових частин.

Потім ви побуваєте в одному з уцілілих винних погребів знаменитого «Винного ряду» – «Старий підвал», якому вже встигло виповнитися 300 років. Знаходиться він в горі, по якій свого часу проходила північна межа Римської імперії. Ви продегустуєте закарпатські сухі марочні вина, які готуються за старими традиціями регіону і витримуються в дубових бочках.

Обід в угорському ресторані.

Переїзд в Мукачево. Ви прогуляєтеся по вулицях міста з екскурсією, відвідайте перлину Закарпаття – замок «Паланок» , який стоїть на вершині давно затих вулкана. Замок оточений безліччю легенд і свого часу він служив не тільки житлом, але і політичною в’язницею.

Після насичення історіями і легендами запрошуємо вас насититися медом в “медовому будинку” . Спробуйте 4 види карпатського меду, Закарпатську медовуху і медовий бальзам, настояний на травах. Всі напої натуральні і не містять штучних добавок. Закарпатські бджілки відрізняються своєю витривалістю при низьких температурах, і високої вологості. Завдяки цим властивостям їм вдається збирати якісний високогірний мед.

Від’їзд групи з Мукачева після 17:30 (поїзда до Києва №81, №45, до Харкова № 45).

Додаткова інформація

Тривалість: 2 дня

Початок: 12:00, Ужгород, ж / д вокзал

Вартість – 1960 грн.

В вартість входить:

  • екскурсія по Ужгороду «Унгвар – кулінарна столиця»;
  • кулінарна екскурсія в Мукачево;
  • транспортні послуги 2 дні;
  • проживання в готелі 1 ніч;
  • харчування : 1 сніданок + 2 обіди + вечеря;
  • страховка.

Чи оплачується додатково:

  • вхідні квитки;
  • дегустації.

Де проходить

Маршрут: Ужгород – Перечин – Ужгород – Середнє – Берегово – Мукачево

Є питання?
Із задоволенням Вам допоможемо:


Служба підтримки:

063 443 99 09

Ми раді вашим дзвінкам з понеділка по п'ятницю з 10:00 до 18:00

Розробка сайту:

веб-студія Simplify

Просування і розвиток:

діджитал агенція Контент-Маркетинг